Åk på kulinarisk till Stockholm

Ska du till Stockholm i sommar eller höst men vet inte vad du ska lägga krutet på? Då har vi svaret du letar efter: mat! Varför ödsla tid och pengar på att shoppa kläder när du kan göra det hemifrån? Köttbullar, hemlagad kola och en herrans massa asiatisk mat – det är vad Stockholm har kunnat erbjuda den extra mat- och fikasugna personen i sommar.

Kroglivet i Stockholm kommer alltid med spännande nyheter, och den här sommaren har man kunnat besöka flera spännande matställen i stan för den som skulle vara intresserad av det! Vad sägs till exempel om härligt hemlagad kola i otroligt mysig atmosfär, kanske köpa med sig en liten ask av riktigt fin hantverkkola i underbart vackra små kartonger? Eller varför inte gå och äta… köttbullar?

”Ibland vill man skämma bort sig med en riktigt god lunch. Operakällaren är inte ett billigt ställe men på bakfickan kostar lunchen lite mindre. Fin miljö, missa inte köttbullarna, kanske Stockholms bästa?” Läs hela guiden här!

I samma guide tipsar man även om att ta ett glas på Urban Delis takbar, inte heller något utbytbart som du skulle kunna göra någon annanstans.

Stockholm unikt restaurangutbud

Stockholm besitter den svåra finessen att få saker att kännas lyxiga och exklusiva utan att det blir alldeles för ansträngt. I alla fall för det mesta. Ska man resa i sommar eller höst är det därför en bra idé att man gör det i matens namn, för i ärlighetens namn: shoppa kläder kan man göra hemma framför datorn! Nu för tiden är nästan det enda platsspecifika en stads krogliv eller matkultur. För det mesta annars kan man faktiskt göra hemifrån.