Från sött till surt

När det kommer till dessert är vi vana att tänka på söta goda bakverk och krispiga kakor som ger lång eftersmak. Men, nu verkar det ha blivit en riktig dessertrevolution för nu får smaklökarna jobba med både sött och surt.

13430730-boiled-eggs-with-red-beet-sproutsNär det kommer till efterrätter så verkar det som om vi inte längre anser att ett par goda bullar är bra nog när det vankas fest eller en god vaniljglass när man är ute och äter middag. Nu gäller det att tänka till och att tänka nytt. Du kan skapa din egna födelsedagstårta online hur enkelt som helst och med det få en personlig tårta. Något som blir allt mer populärt. När det kommer till restaurangbesöken så har man på de lite finare krogarna valt att mer gå bort från det söta, traditionella och säkra och mer börjat att experimentera skriver svd.se. Något som fått många att höja på ögonbrynen, men även att bli nyfikna. För visst ska väl en kock veta vilka smaker som gifter sig bra?

Kokt rödbeta?

På allt fler restauranger i Stockholm går det nu att få efterrätter som inte ger dig hål utan som mer känns som ett nyttigt alternativ. På exempelvis en krog i Stockholm går det att få kokt rödbetal som sedan torkats och marinerats i svartvinbärsjuice. Även svampar och sötpotatis börjar bli allt vanligare inslag. Men, på frågan om det söta kommer att vara ett minne blott så blir det ett nej. För hur skulle världen se ut då om vi inte fick stilla oss med lite mjuk choklad. Om du inte vill ha surt och salt, och inte hinner med att beställa en personlig tårta så finns det både recept här och här där du kan få inspiration. Men, vi rekommenderar både att du nån gång testar en lite surare efterrätt som gör dig glad och även att du beställer hem en personlig tårta. Fantastiskt kul! Här kommer en video på en god efterrätt som passar julen.