Hemköp har skrotat sin matkasse och satsar på ny

Det var i början på sommaren 2017 som Axfood, som äger Hemköp, köpte upp matkasseföretaget Middagsfrid. Nu har Hemköp skrotat sin egen variant på matkasse och ersatt med den från middagsfrid.

Sedan i december 2017 har hemköpskunder kunnat köpa Middagsfrids matkasse istället för hemköps egna variant som tagits bort. Vill du ha koll på fler matkassar som finns? Besök matkasseguiden.se för att få dig en överblick av vad marknaden har att erbjuda.

En utveckling av både Hemköp och Middagsfrid

Det som hänt är att Axfood, som äger Hemköp, under sommaren 2017 köpte upp matkasseföretaget Middagsfrid för ett belopp på runt 20 miljoner kronor, skriver Breakit om i en artikel. Information som de tagit del av genom att läsa et kundmail där information om att den nya kassen skulle tas i bruk i december 2017. Nu har alltså Hemköp haft Middagsfrid som lösning ett tag, och undra kan man hur kunderna tycker att det varit. Syftet med satsningen ska ha varit att utveckla både hemköp och Middagsfrids tjänster gentemot kund.

Nedgång för färdiga matkassar generellt

Denna nya satsning för Hemköp och Middagsfrid kom lägligt, då matkasselösningarna av olika slag har tappat i popularitet sedan ett tag tillbaks, skriver E-handel.se i en artikel. Anledning till detta tapp tror vara att middagskassarna som lösplockas tycks bli allt mer populära, något som Hemköp tagit med sig och erbjuder sina kunder. Det handlar alltså inte om att näthandeln för mat blivit sämre, utan att kunderna i allt större utsträckning själva vill styra vad som finns i kassarna men också vill ha maten levereras och hopplockad.

För att hitta den matkasse som passar dig gäller det att testa sig fram och fundera över vad som kan förenkla din vardag. Här testas Linas Barnkasse: