Hyr porslin, bord och tält till middagen

Att anordna en stor middag är bland det roligaste som finns. Men det är mycket att tänka på, speciellt om man ska vara ute i det gröna och äta. Då behövs partytält, bord och stolar så att det räcker, porslin, och det viktigaste av allt – somrig mat i mängder.

2061707-champagne-servering-1Förbered med tält och långbord

Det finns många anledningar att ha middagen ute i trädgården, oavsett om det gäller en middag för några vänner, ett födelsedagsfirande eller ett bröllop. Under alla somriga månader på året passar det att sitta ute i naturen för att njuta av naturnära matupplevelser. Men det kan krävas lite extra tanke bakom arrangemanget eftersom utomhusmiddagar kan ta oväntade vändningar. Om det börjar regna måste man ha ett partytält att sitta under, och att ha långbord till alla gäster kan vara svårt att skrapa fram från förrådet där hemma. Som tur är kan man hyra allt man behöver hos företaget Kikiriki – där finns alltifrån stolar och bord till tält och porslin.

Somrig mat på menyn

Midsommarfesten blir extra lyckad med somrig buffé ute i det gröna. Det viktigaste är att förbereda all mat hemma, eftersom man sedan bara ska kunna bära ut den i naturen, skriver Corren. Att stå och försöka hacka upp saker ute på gräsmattan känns inte lyckat, och därför är det bara själva uppläggningen man ska vänta med om man måste. Tips till buffén är: rostat bröd med sill och gräddfil, potatis, örtiga köttbullar och frukt och mandelflarn till efterrätt.

Bröllopsmat i naturen

Vi svenskar lägger väldigt mycket pengar på våra bröllop – närmare bestämt 50 000 kronor, enligt en artikel i Dagens Nyheter. För vissa är detta såklart helt orimligt, men det tråkiga är att man då ofta tvingas nöja sig med en tråkigare fest och enklare mat. Men om man försöker spara in på till exempel lokalhyra genom att låna någons stora trädgård, så vinner man mycket pengar som man istället kan lägga på maten. Det enklaste och billigaste är även här att ha buffé.

Maten kan man såklart också göra själv för att spara pengar. Det enda man behöver då är tid, och det kan hjälpa lite om man försöker dra ner på gästlistan. Några tips vid buffébordet, som kommer från en artikel i Göteborgsposten, är att ha: snygga engångsgrejer som man använder på ett kreativt sätt, skyltar som berättar vad olika rätter heter och innehåller, ätbara dekorationer av blommor och örter, diskade syltburkar som ljuslyktor samt klassiska ”pappersloppor” som vänds upp och ner och används som skålar.

Här kommer ytterligare tips om viner som passar till sommarfesten: