Jaga egen mat

Den som vill satsa på att laga och äta mat som verkligen är lokal och närproducerad, borde överväga att jaga den själv. Många har jakt som intresse och de flesta av dessa gillar att laga en god måltid på sitt byte.

594358-broken-shotgun

På nwt.se kan man läsa om att delar av den kommande säsongen av det kanadensiska tv-programmet ”From the wild” spelades in i svenska Edsleskog. Programmet handlar om tre män som tycker om att odla, fiska, jaga och förädla sin egen mat. Varför några avsnitt av programmet spelats in i Sverige beror på att en svensk bjöd in tv-teamet till att medverka i älgjakten här. Killarna från programmet fick även vara med och slakta ett rådjur under sin vistelse. Den som vill titta på programmet som spelades in i Sverige kan göra det på nätet.

Rätt utrustning

Och den som precis som killarna i programmet vill jaga sin egen mat kan även få göra det. All typ av viltjakt är faktiskt väldigt populärt i Sverige och många har jaktlicens här. För att jaga behövs alltså en sådan här licens, en del kunskap och bra utrustning. Vad gäller kläder och redskap till jakten kan man hitta det hos http://www.activeoutfit.se/sv/455-friluftsklader och vill man upptäcka hela sortimentet hos den här butiken kan man bland annat svänga förbi företagets sociala medier.

Ett dyrt intresse

Att jaga sin egen mat är dock inget som alla kan hålla på med. Det är nämligen ett väldigt dyrt intresse. Enligt Expressen kostar en jägarexamen mellan 2 000 och 14 000 kronor beroende på vilken kurs man går. Dessutom måste man betala 300 kronor varje år till staten för att få ett jaktkort. Andra saker som kostar pengar och som man måste ha vid jakt är en radio, hörselskydd, gevär och licens.