Kaffe går mot vinprovninghållet

Det är många som anser att kaffet är livets dryck. Inte vatten eller vin utan kaffe. Nu har det blivit så stort att kaffet får allt större status och det är viktigt att känna sin böna.

347088-i-love-coffeeKaffet blir allt viktigare och många kan känna att om de får en god kopp kaffe på morgonen så kommer de klara av dagen bättre. Smaken, upplevelsen, känslan – fast hemma, skriver företaget Caffesso och menar att man kan få bra kaffe i sitt hem. Detta är något som blir allt mer populärt och nu är det otroligt sällsynt att se en gammal kaffebryggare. Enligt tidningen Svenska YLE skriver de att kaffe börjar likna vinprover då kafégästerna ställer allt högre krav på sitt kaffe och sin barista.

Livets dryck

Ja, svenskarna är bland de bästa i världen på att hinka i sig kaffe, men finländarna tar priset genom att dricka 10 kilo kaffe per år. Nu börjar man mer ta ut svängarna och experimentera för att skapa en upplevelse och annorlunda och spännande smak. Att vara barista har nästan fått samma status som att vara en sommelier och kanske har man som barista en mer svårflörtad publik vars hjärtan man vill vinna. För när det kommer till att få långvariga kunder gäller det även att ha en inredning som lockar så man får människor att känna sig välkommen. Det blir allt mer populärt att slå sig fri som barista och öppna eget fik där man får visa upp sina färdigheter.

Bra hälsoeffekter

Att kaffe även har många bra hälsoeffekter. Enligt en rapport från den amerikanska regeringen kan man läsa att ställer man för- och nackdelar med kaffe mot varandra så vinner fördelarna med hästlängder, och enligt en artikel från Expressen kan man läsa att den svarta drycken kan rädda hjärtat från otrevliga hjärtinfarkter. Förr har man gått ut med att man ska vara försiktig med att inte dricka för mycket, men nu verkar det som att man kan höja sin konsumtion lite mer – vilket är fantastiskt då kaffet bara blir bättre och bättre.