Mat borde varit årets julklapp

Årets julklapp blev robotdammsugaren. En lyxprodukt som säkerligen många drömmer om, men knappast har råd med. Vi lever i en tid där många går på knäna för att lyckas köpa julklappar, därför blir det lite ledsamt att läsa om hur en självgående dammsugare är det vi ska köpa i år.

Andra produkter som var aktuella som årets julklapp var bland annat drönare, donation till5676781-presentforpackning välgörenhet, kolsyremaskin och smart watch. Det kan ju tyckas vara tur att det i alla fall inte blev drönare som tog priset som årets julklapp, eftersom en riktigt bra kostar upp mot 10 000 kronor. Däremot hade donation till välgörenhet varit någonting väldigt fint att ha som årets julklapp, eftersom det nu är en tid då det verkligen behövs. Vi har många tiggare på gatorna, många flyktingar som kommer till Sverige i hopp om ett bättre liv och dessutom blir klyftorna i samhället allt större. En annan sak som också borde ha blivit årets julklapp, och som var på tapeten förra året var att ge mat i julklapp. Det kan ske som en matkasse till en familj eller som godis till barnen. Det är dessutom enkelt att beställa och kan skickas till vem som helst oavsett var i Sverige hen befinner sig. Det är nu vanligt att ge mat eller godis i födelsedagspresent men till jul är det inte än lika populärt. Kanske är det någonting att införa som en ny tradition i Sverige? Under jul är det många som håller hårt i sina traditioner, men en måste ju även komma ihåg att de nya traditionerna måste börja någonstans.

Traditionen med julklappar

Traditioner är ju väldigt stort under julen, men det är få som vet hur det faktiskt ligger till. Detta har tidningen Café kollat närmare på, och det är tack vare julkalendern ”1000 år till julafton” som de kom på idéen. Det är även ”fel” att kalla det för julkalendern, den ska mer korrekt kallas adventskalender. Men det är någonting som sakta tappats bort. Café tar även upp traditionen med att ge julklappar. De skriver att julklappen från början va en slags lek som gick ut på att knacka på en väns dörr och sedan slänga in en present. Det hela var egentligen bara en skämtsam sak, men nu har den utvecklats till någonting mycket mer. Då var det även vanligt att klappan var just mat, ännu en anledning till att mat eller godis borde vara årets julklapp.